Frösö IF BK

Referat: Stuguns BK - Frösö IF BK

Stuguns IP, 240628.
Stuguns BK- Frösö BK 1-0(0-0)

Våromgångens sista match, en seger var nödvändig för att haka på lagen i den nedre regionen av serietabellen.

Många spelare är skadade och har haft rehabilitering efter flitigt matchande sista veckorna. Förberedelserna var pga det inte dom bästa.

Ledartrojkan fick jobba hårt under dagen och in i det sista, för att ordna en spelduglig matchtrupp.

Vi saknade sex ordinarie spelare i startelvan, skador och sjukdom. Inga Ragundaspelare fanns tillgängliga pga av deras bortamatch dagen efter i Lillhärdal.

Elliot Westin fick göra årsdebut samt Robert Backström gjorde sin andra match för i år. Mycket bra insatser av båda.

Lucas Thor 13 år, klev in från start och tog för sig på ett bra sätt.

Glädjande nog också så hade vi sex st spelare i ålder 13-16år i matchtruppen. Och flera av dom fick speltid. Det är vi stolta över, vi har div 4,s yngsta trupp. Bra för framtiden och något att bygga på.

Till matchen; 1a halvlek ägde lagen halva tiden var, Stugun första 25min sen tog Frösön över. Chanser skapades men mållös första halvlek.

Bra stämning I omklädningsrummet i halvtid, vi ska bara vinna denna match.

I den 55e minuten kunde Stugun ta ledningen genom Kajs Karam efter fint förarbete av Elliot Westin i de Bakre regionerna. Jublet hade inga gränser.

Stugun fick svårare och svårare att föra spelet och skapa chanser, Frösön tog över mer och mer, men SBK,s försvarsspel och bra organiserat, ett offsidemål va det närmaste Frösön kom. SBK hade en fin möjlighet att göra 2-0 men tyvärr rakt på målvakten i bra läge.

Frösön drabbades av en utvisning och fick avsluta med 10 man kan tilläggas.

Det var thrillerbetonat sista kvarten men SBK höll emot och kunde ta årets andra seger. Väldigt skönt och bra för truppen inkl ledare att med sig nu inför säsongens kommande andra hälft.

Andreas Holmlund 13år, fick göra debut, en debut med mersmak, där finns kunnande och talang.

Nu är det sommarvila och spelarna har eget ansvar att träna för att fortsättningen ska bli rolig.

Känslan är att Stugun kommer mer och mer ju längre säsongen fortskrider. Upp till spelarna själva nu vilken status dom vill ha när höstomgången börjar. Vi behöver bli starkare i 2a halvlek. Märkts tydligt nu under våren 14 matcher. Inkl träningsmatcher.

I Stugun utmärkte sig Elliot Westin mest, bra och resolut i närkamperna och vinnarskalle som duger långt.

Robert Backström höll ihop det bra i försvarsspelet, så viktig för detta unga Stugulag.

Sebastian Lievano och målskytten Kajs Karam gjorde sina bästa insatser för i år i Stugutröjan.

Men hela laget gjorde en kämpainsats, en fröjd att se.

Vill tacka alla som jobbar i kiosken och sköter allt kring matcherna, så värdefulla för SBK,s verksamhet

Sluresultat: 1-0 till Stugun